Čitaj mi

AKCIJA BESPLATNE PROVERE SLUHA

Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandar Kiralj posetio je Kompaniju Audio BM gde je počela akcija besplatne povere sluha, koja traje do subote, 26. maja. Ova akcija obuhvata kompletan ORL specijalistički pregled, sa probom slušnih aparata, ukoliko se pregledom ustanovi da je potrebna amlpifikacija slušnim pomagalom. Takođe, vrši se edukacija kojom se podiže svest o o važnosti redovnih ORL kontrola i pregleda.

- Smatram da je za dobrobit naših sugrađana važno da i privatne kompanije organizuju ovakve akcije i da se uključuju u dešavanja u okviru zdravstva u Novom Sadu. Na taj način pokazuju društvenu odgovornost prema sredini u kojoj rade, a pacijenti veoma brzo dolaze do dijagnostike - izjavio je prof. dr Aleksandar Kiralj i dodao da je potrebno da ljudi na preventivnim pregledima proveravaju svoj sluh i da spreče dalje pogoršanje ako ono postoji.

Statistike pokazuju da svaki deseti čovek na svetu ima neki oblik oštećenja sluha i da se ova problematika popela na četvrto mesto najčešćih oboljenja u svetu. Uzroci su, između ostalih i bučno okruženje, genetika, upala srednjeg uva i lečenje jakim antibioticima. Prema rečima generalnog direktora kompanije Audio BM Blaže Pisarića, ova akcija ima za cilj da pomogne građanima da shvate da problem slušnog oštećenja nije velik i da uz pomoć stručne kuće, pacijenti mogu brzo i lako da reše svoj problem. U toku akcije ORL preglede i konsultantske usluge obavlja prof. dr Zoran Komazec sa Klinike za bolesti uva, grla i nosa Kliničkog centra Vojvodine.


Novi Sad, 21. maj 2012. godine