Читај ми

АКТИВНОСТИ ГРАДА НА ДИРЕКТНОМ УБЛАЖАВАЊУ СИРОМАШТВА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно са начелником Градске управе за социјалну и дечју заштиту Небојшом Крезовићем посетио је градску организацију Црвеног крста и том приликом уручио помоћ у оквиру Пројекта директног ублажавања сиромаштва.

- На иницијативу градске организације Црвеног крста, Градска управа за социјалну и дечју заштиту ове године учинила је додатне напоре за решавање проблема сиромаштва са којим се, нажалост, сусрећу наши суграђани. Реч је о директној подршци социјално најугроженијим породицама и поносан сам што је Град солидаран и што је ангажован на решавању тешких социо-економских питања. Паралелно са спровођењем социјалних мера, чинимо све да поправимо економско-привредни амбијент како бисмо допринели решавању проблема сиромаштва. У односу на највећи број локалних самоуправа, Град Нови Сад издваја убедљиво највећа средства за социјалну заштиту, односно око 5% буџета. Нови Сад је најразвијенија локална самоуправа у Србији са највећим буџетом по глави становника и водимо одговорну социјалну политику – истакао је градоначелник Милош Вучевић.

Црвени крст је набавио 1200 прехрамбених пакета, 1200 хигијенских пакета и 600 прм огревног дрвета, а ту помоћ добило је око 2500 социјално угрожених породица са територије Града Новог Сада.

- Основни задатак Цревног крста је да олакша људску патњу. Градска организација Црвеног крста има изузетну подршку Града да реализује своје активности преко Градске управе за социјалну и дечју заштиту и Градске управе за здравство. Овај пројекат реализујемо већ десет година, а осим тога Град финансира рад Народне кухиње, где се свакодневно припрема 600 куваних оброка и 800 ланч пакета, као и многе друге мере – истакао је секретар Градске организације Црвеног крста Драган Лазић.

Међу тим мерама, како је рекао Лазић, су и програм опоравка на мору за најмлађе суграђане из социјално угрожених породица, али и програми за најугроженије пензионере. Лазић је нагласио да је Градска организација Црвеног крста реаговала и на самом почетку мигрантске кризе и организовала дистрибуцију пакета помоћи у сва места у Србији где су се мигранти задржавали.

Нови Сад, 26. новембар 2015. године