Читај ми

АКТИВНА УЛОГА ГРАДА У ПОДСТИЦАЊУ ЗАПОШЉАВАЊА

Заменик градоначелника Новог Сада мр Зоран Мандић свечано је отворио Сајам запошљавања који организује Град Нови Сад у сарадњи са Националном службом за запошљавање - Филијала Нови Сад. На Сајму запошљавања учествује 40 послодаваца који су исказали потребу за 250 слободних радних места. Статистике показују да се у периоду од 3-6 месеци након одржавања сајма, запосли свако четврто лице које је посетило сајам.

- Кроз Сајам запошљавања, који заједно са новосадском филијалом Националне службе за запошљавање организујемо дуги низ година, желимо да омогућимо незапосленима да кроз директан контакт са послодавцима пронађу своју шансу и створе прилику за запослење - изјавио је заменик градоначелника Новог Сада Зоран Мандић и пожелео присутнима пуно успеха у проналажењу посла.

Град Нови Сад је препознао могућност да преузме активну улогу у политици запошљавања и креирању мера запошљавања ради смањења незапослености и повећања запошљивости на својој територији. Захваљујући мерама активне политике запошљавања из Акционог плана запошљавања, за које је у периоду од 2008 - 2012. године из буџета Града Новог Сада издвојено преко 200 милиона динара, запослено је 776, а обучено преко 1000 Новосађана.

У 2012. години издвојено је преко 60 милиона дирара за реализацију мера које подразумевају запошљавање 73 приправника са високом стручном спремом, затим запошљавање 91 лица из теже запошљиве категорије кроз организацију јавних радова од интереса за Град, субвенције за отварање нових радних места, и додатну обуку за дефицитарна занимања за старе и уметничке занате и повећање запошљивости особа са инвалидитетом као и финансирање рада Покрајнског едукативног центра за обуку у професионалним и радним вештинама.

Нови Сад, 7. јун 2012. године