Читај ми

АКЦИЈА ОЗЕЛЕЊАВАЊА ГРАДА НАСТАВЉЕНА НА ЛИМАНУ III

Чланица Градског већа за заштиту животне средине Мира Раденовић Бојић је узела учешће у данашњој акцији озелењавања Града на простору Лимана III, у оквиру пројекта „Садимо сада за будућност Новог Сада".

Она је подсетила присутне да је преко 3000 стабала у пуној животној старости на територији Града девастирано током јулског невремена и додала да је предвиђено да се овом снажном акцијом зелени фонд не само опорави, него да се садњом 6000 стабала, у наредних пет година, он дуплира.

- Данас садимо 17 копривића у Балзаковој улици, на граници Лимана III и IV, као и 11 копривића у Улици Народног фронта. Такође, у наредним данима планирана је садња 114 стабала у стамбеном блоку оивиченом улицама Народног фронта, Шекспировом,  Булеваром деспота Стефана  и Балзаковом улицом. Тако се полако повезујемо са Лиманским парком, где смо у претходних месец дана у акцијама садње извршили комплетну санацију зеленила, при чему је посађено преко 250 стабала. Ово јасно указује да спроводимо заиста озбиљну акцију озелењавања нашег града и унапређења зеленог фонда. Оно што могу да најавим је да ћемо заједно са донаторима и друштвено одговорним компанијама ускоро организовати садњу по једног копривића у свакој месној заједници – истакла је Раденовић Бојић.

Акција озелењавања спроводи се на основу Плана реконструкције јавних зелених површина на територији Града Новог Сада за период 2023-2027 године. План представља свеобухватни документ који ће, поред санације оштећења и реконструкције јавних зелених површина, допринети унапређењу зеленог фонда на територији Града, еколошкој одрживости и квалитету живота грађана.

Нови Сад, 8 фебруар 2024. године