Čitaj mi

AKCIJA OZELENjAVANjA GRADA NASTAVLjENA NA LIMANU III

Članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine Mira Radenović Bojić je uzela učešće u današnjoj akciji ozelenjavanja Grada na prostoru Limana III, u okviru projekta „Sadimo sada za budućnost Novog Sada".

Ona je podsetila prisutne da je preko 3000 stabala u punoj životnoj starosti na teritoriji Grada devastirano tokom julskog nevremena i dodala da je predviđeno da se ovom snažnom akcijom zeleni fond ne samo oporavi, nego da se sadnjom 6000 stabala, u narednih pet godina, on duplira.

- Danas sadimo 17 koprivića u Balzakovoj ulici, na granici Limana III i IV, kao i 11 koprivića u Ulici Narodnog fronta. Takođe, u narednim danima planirana je sadnja 114 stabala u stambenom bloku oivičenom ulicama Narodnog fronta, Šekspirovom,  Bulevarom despota Stefana  i Balzakovom ulicom. Tako se polako povezujemo sa Limanskim parkom, gde smo u prethodnih mesec dana u akcijama sadnje izvršili kompletnu sanaciju zelenila, pri čemu je posađeno preko 250 stabala. Ovo jasno ukazuje da sprovodimo zaista ozbiljnu akciju ozelenjavanja našeg grada i unapređenja zelenog fonda. Ono što mogu da najavim je da ćemo zajedno sa donatorima i društveno odgovornim kompanijama uskoro organizovati sadnju po jednog koprivića u svakoj mesnoj zajednici – istakla je Radenović Bojić.

Akcija ozelenjavanja sprovodi se na osnovu Plana rekonstrukcije javnih zelenih površina na teritoriji Grada Novog Sada za period 2023-2027 godine. Plan predstavlja sveobuhvatni dokument koji će, pored sanacije oštećenja i rekonstrukcije javnih zelenih površina, doprineti unapređenju zelenog fonda na teritoriji Grada, ekološkoj održivosti i kvalitetu života građana.

Novi Sad, 8 februar 2024. godine