Читај ми

АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА ПОДРУЧЈА ПРИОБАЉА

Данас је покренута координирана акција чишћења подручја приобаља од Рибарског острва до бране у Футогу и трајаће неколико дана, све док се овај појас уз обалу Дунава не очисти. 

Наиме, заједничким залагањем акцију уклањања смећа покренули су Град Нови Сад са својим службама ЈКП „Чистоћа“, Комуналном инспекцијом, ЈВП „Војводина Воде“ и ЈП „Војводинашуме“ које и управља овим земљиштем.

Несавесним одлагањем смећа загађује се животна средина. Долази до загађења земљишта, подземних и површинских вода, уништава се биљни и животињски свет што значајно нарушава екосистем у овом делу Града. Такође, долази до ширења непријатних мириса и не лепог призора за становнике околних насеља.

- Захваљујем се свима који су учествовали у данашњој успешној акцији чишћења. Наш циљ је да сачувамо животну средину, да водимо рачуна о природној оази коју имамо, да подигнемо свест наших суграђана и подстичемо друштвени активизам. Веома је важно да сваки део града буде уређен на добробит свих Новосађана – рекла је чланица Градског већа за имовину и имовинско-правне послове, заштиту животне средине, одрживи развој и енергетску ефикасност Мира Раденовић.

Апелујемо на грађане да смеће одлажу на примерен начин у посуде које су за то прописане како не би долазило до овако ружне слике на једном од најлепших градских шеталишта. Грађани могу одлагати кабасти отпад, грађевински шут и мешани комунални отпад бесплатно на Градској депонији. Иако наши суграђани имају добре и здраве навике, нажалост очигледно и даље постоје појединци који одлажу отпад несавесно. Зато и овом приликом позивамо оне који имају потребу да износе намештај или грађевински шут, да позову ЈКП „Чистоћа“ и резервишу контејнер за крупни отпад.

Нови Сад, 2. април 2021. године