Читај ми

АЕРОМИТИНГ ОДУШЕВИО НОВОСАЂАНЕ

Градоначелник Новог Сада присуствовао је манифестацији „Аеромитинг 2013 Нови Сад“ која је одржана овог викенда у Новом Саду у организацији Града Новог Сада и Аеро клуба Нови Сад. Том приликом пилоти Аеро клуба Нови Сад, Војске Србије као и пилоти из иностранства показали су своје акробације на потезу између Варадинског моста и Моста слободе.

- Ми смо прихватили да будемо суорганизатори оваквог догађаја, пре свега кроз финансијску подршку преко Градске управе за спорт и омладину, али и организациону подршку оваквој манифестацији. То је нешто што до сада није виђено у Новом Саду, а судећи према одзиву грађана коју уживају посматрајући овај својеврсни спектакл на небу, Аеромитинг би требало би да постане редовна манифестација – рекао је градоначелник Вучевић.

Грађани који су присуствовали овом несвакидашњем догађају у великом броју, посматрали су акробације са обале Дунава код споменика „Породица“, као и са Петроварадинске тврђаве.  Директор Аеромитинга Драган Амиџић захвалио се Граду на подршци, као и учесницима пилотима из Енглеске, Немачке, Словеније, Хрватске, Мађарске, Црне Горе и  Србије.

Нови Сад, 22. септембар 2013. године