Čitaj mi

AEROMITING ODUŠEVIO NOVOSAĐANE

Gradonačelnik Novog Sada prisustvovao je manifestaciji „Aeromiting 2013 Novi Sad“ koja je održana ovog vikenda u Novom Sadu u organizaciji Grada Novog Sada i Aero kluba Novi Sad. Tom prilikom piloti Aero kluba Novi Sad, Vojske Srbije kao i piloti iz inostranstva pokazali su svoje akrobacije na potezu između Varadinskog mosta i Mosta slobode.

- Mi smo prihvatili da budemo suorganizatori ovakvog događaja, pre svega kroz finansijsku podršku preko Gradske uprave za sport i omladinu, ali i organizacionu podršku ovakvoj manifestaciji. To je nešto što do sada nije viđeno u Novom Sadu, a sudeći prema odzivu građana koju uživaju posmatrajući ovaj svojevrsni spektakl na nebu, Aeromiting bi trebalo bi da postane redovna manifestacija – rekao je gradonačelnik Vučević.

Građani koji su prisustvovali ovom nesvakidašnjem događaju u velikom broju, posmatrali su akrobacije sa obale Dunava kod spomenika „Porodica“, kao i sa Petrovaradinske tvrđave. Direktor Aeromitinga Dragan Amidžić zahvalio se Gradu na podršci, kao i učesnicima pilotima iz Engleske, Nemačke, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Crne Gore i Srbije.

Novi Sad, 22. septembar 2013. godine