Читај ми

17. „NS OPEN“ ЗА ПИОНИРЕ И ПИОНИРКЕ У АТЛЕТИЦИ

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствовао је церемонији свечаног отварања 17. по реду такмичења у атлетици за најмлађе узрасне категорије „NS open“. У питању је највеће такмичење за децу из атлетике у целој Србији које организује Атлетски клуб „Војводина“ уз подршку Града Новог Сада.

- Велико ми је задовољство што сам данас на стадиону „Карађорђе“ у прилици да поздравим учеснике и учеснице овог традиционалног новосадског атлетског такмичења. Управо ови  најмлађи атлетичари, су наш понос и наша будућност, будући велики шампиони. Већ 17 година у континуитету АК „Војводина“ организује ову манифестацију, а Град Нови Сад подржава и увек ће стајати иза пројеката који подстичу најмлађе на бављење спортом. Самодисциплина, жеља за успехом, психофизички развој, склапање пријатељстава и јачање тимског духа – све су то директни бенефити „краљице спортова“. Овде смо да откријемо будуће врхунске спортисте, али и да подстичемо ове младе генерације на здрав начин живота, што је за децу предшколског и школског узраста изузетно важно - рекао је Огњен Цвјетићанин и пожелео такмичарима спортску срећу.

Директор Атлетског клуба „Војводина“ Стеван Зорић се захвалио Градској управи за спорт и омладину на континуираној подршци коју тај клуб добија, како за његово редовно функционисање, тако и за манифестације које су се издвојиле као препознатљиве у миљеу спортских дешавања у Новом Саду и Србији. Он је нагласио да АК „Војводина“ скоро две деценије окупља око 750 деце у више категорија и да је циљ да се деца окрену спорту и да се уз дружење уче правим ведностима и фер-плеју.

Нови Сад, 14. септембар 2017. године