Čitaj mi

17. „NS OPEN“ ZA PIONIRE I PIONIRKE U ATLETICI

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je ceremoniji svečanog otvaranja 17. po redu takmičenja u atletici za najmlađe uzrasne kategorije „NS open“. U pitanju je najveće takmičenje za decu iz atletike u celoj Srbiji koje organizuje Atletski klub „Vojvodina“ uz podršku Grada Novog Sada.

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas na stadionu „Karađorđe“ u prilici da pozdravim učesnike i učesnice ovog tradicionalnog novosadskog atletskog takmičenja. Upravo ovi najmlađi atletičari, su naš ponos i naša budućnost, budući veliki šampioni. Već 17 godina u kontinuitetu AK „Vojvodina“ organizuje ovu manifestaciju, a Grad Novi Sad podržava i uvek će stajati iza projekata koji podstiču najmlađe na bavljenje sportom. Samodisciplina, želja za uspehom, psihofizički razvoj, sklapanje prijateljstava i jačanje timskog duha – sve su to direktni benefiti „kraljice sportova“. Ovde smo da otkrijemo buduće vrhunske sportiste, ali i da podstičemo ove mlade generacije na zdrav način života, što je za decu predškolskog i školskog uzrasta izuzetno važno - rekao je Ognjen Cvjetićanin i poželeo takmičarima sportsku sreću.

Direktor Atletskog kluba „Vojvodina“ Stevan Zorić se zahvalio Gradskoj upravi za sport i omladinu na kontinuiranoj podršci koju taj klub dobija, kako za njegovo redovno funkcionisanje, tako i za manifestacije koje su se izdvojile kao prepoznatljive u miljeu sportskih dešavanja u Novom Sadu i Srbiji. On je naglasio da AK „Vojvodina“ skoro dve decenije okuplja oko 750 dece u više kategorija i da je cilj da se deca okrenu sportu i da se uz druženje uče pravim vednostima i fer-pleju.

Novi Sad, 14. septembar 2017. godine