Читај ми

„ЗИМСКИ СУСРЕТИ УЧИТЕЉА СРБИЈЕ“ У НОВОМ САДУ

Члан Градског већа за образовање Милан Ђукић присуствовао је стручном скупу „Зимски сусрети учитеља Србије“ који Савез учитеља Републике Србије организује већ двадесет седму годину за редом, а тема која се обрађивала је ”Подршка унапређивању образовно-васпитног рада и осавремењавању методологије рада у млађим разредима основне школе“.

- Информације које се на овом стручном сусрету размене, преносе се даље колективима у матичним школама и знање се враћа у средину из које учитељ долази, и зато је на оваквим скуповима јако важно развити добре контакте и остварити међусобну сарадњу, јер се разменом искуства најбоље учи и напредује. Одговорима на многа питања, попут оних куда данас иде основно образовање, у светлу развоја технологије, до подстицања ученика на креативан рад и волонтерски рад са вршњацима, едукација о превенцији коришћења психоактивних супстанци су само од неких тема које ће разматрањем на овом скупу довести до закључака који ће наше основно образовање увести у боље сутра. – рекао је Милан Ђукић.

Зимски сусрети су место на коме је око 400 учитеља из целе Војводине имало прилику да чује најновије информације од представника Завода за унапређење образовања и васпитања, Министарства просвете Србије, учитељских организација, као и излагања значајна за стручно усавршавање учитеља.

Нови Сад, 22. јануар 2011. године