Читај ми

ЖЕЛЕЗНИЧКА СТАНИЦА У НОВОМ САДУ У НОВОМ РУХУ ДОСТУПНА ПУТНИЦИМА

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић и председница Покрајинске владе Маја Гојковић посетили су Железничку станицу у Новом Саду поводом завршетка реконструкције последњег дела зграде намењеног путницима.

-Пресрећан сам како сада изгледа Железничка станица која је модернизована, али је и сачувана аутентичност објекта, под будним оком Завода за заштиту споменика културе Града Новог Сада. Хвала Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре на реализацији тог пројекта, верујем да ће путници бити презадовољни. Ово је само један у низу важних пројеката у нашем граду које финансира држава. Подсетићу на изградњу Фрушкогорског коридора, моста у продужетку Булевара Европе, а недавно смо добили средства од министарства за ревитализацију Футошког парка као и за изградњу наредних 10 км бициклистичке стазе Нови Сад – Руменка – Кисач – Ченеј – Ирмово. Надам се да ће ускоро почети изградња пешачко-бициклистичког моста, расписан је конкурс за Регионалну депонију, као и за пречистач отпадних вода. Ово су заиста велики пројекти које подржава Република Србија, тако да се захваљујемо председнику Александру Вучићу и премијеру Милошу Вучевићу. Са Покрајином реализујемо пројекат уређења Алмашког краја, изградњу објекта ОШ „Милош Црњански“,  а недавно смо добили средства од Покрајине и за асфалтирање улица, тако да континуирано исказујемо јединство републичке, покрајинске и локалне власти у борби за бољи живот наших грађана – нагласио је градоначелник Милан Ђурић.

Према речима министра Горана Весића, до краја августа биће завршене све друге станице на траси пруге од Новог Сада до Суботице, а радови на самој прузи биће завршени до краја овог месеца.

-Од средине октобра би требало да почну пробне вожње на релацији брзе пруге Нови Сад-Суботица, које ће трајати око два месеца, те би до краја новембра требало да буде успостављен редован саобраћај. Између Београда и Суботице путоваће се сат и десет минута, а од Новог Сада до Суботице стизаће се за мање од 40 минута. Веома ми је драго што ће пруга бити завршена годину и по дана пре рока – рекао је министар Весић.

Како је оценила председница Покрајинске владе Маја Гојковић, модернизација саобраћајне инфрастрктуре доприноси повећаном коришћењу јавног превоза на дневном нивоу, а на примеру брзе пруге Нови Сад- Београд већ се види и промена правца миграција, због бржег и ефикаснијег превоза.

Нови Сад, 5. јул 2024. године