Читај ми

ЗДРАВ ДОРУЧАК ЗА ПОЧЕТАК ДАНА

Члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ присуствовао је демонстрацији припреме оброка по принципима правилне исхране и рецептури лекара, специјалиста хигијене из Института за јавно здравље Војводине. Оброк су припремала деца нижих разреда Oсновне школе „Ђорђе Натошевић“ уз помоћ студената Одсека за гастрономију Природно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду.

- Петина наших суграђана је гојазна, јер уноси више угљених хидрата него воћа, поврћа и протеина и то је проблем којем морамо озбиљно приступити. У оквиру ове акције едукујемо децу, међутим, потребно је створити услове како би они могли здраво да се хране. Данас се налазимо у школи где менаџмент води рачуна о исхрани својих ученика. Ја бих апеловао и на директоре осталих школа да обрате пажњу и да не дозволе да се дечија исхрана сведе на куповину производа из пекаре - изјавио је члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ.

Акција „Кувајмо заједно са децом“ се организује у оквиру здравствено-васпитне кампање "Октобар, месец правилне исхране", коју спроводи Институт за јавно здравље Војводине, а под покровитељством Градске управе за здравство Града Новог Сада.

 

Нови Сад, 8. новембар 2011. године