Читај ми

ЗБОГ ВЕЛИКЕ КОЛИЧИНЕ ПАДАВИНА НАДЛЕЖНЕ ГРАДСКЕ СЛУЖБЕ НА ТЕРЕНУ

Члан Градског већа за комуналне послове Владимир Стојковић обишао је улице у Новом Саду како би сагледао стање проузроковано великом количинoм падавина. Како је нагласио 12 интервентних екипа ЈКП ''Водовод и канализација'' је на терену и раде на прочишћавању ''када'' у улицама Темеринској и Кисачкој, и код ''Меркура''. Екипе градског предузећа, уз подршку ВД ''Шајкашка'' такође раде на отпушавању сливничких одвода, контроли пумпи, али и на лоцирању критичних тачака.

- Пало је преко 52 литра кише по м2 за два сата, а градска мрежа може да прими око 20 литара по м2, па су због тога и настали проблеми. Радимо пуним капацитетом, помагали смо да у једној кући у Улици Јована Храниловића не дође до поплаве, и позивам све грађане који имају проблеме да се јаве градској комуналној инспекцији путем телефона на број 4872 – 444, 4872 - 520 и 4872-530 и Управи за ванредне ситуације-оперативном центру Нови Сад на број 1985 – нагласио је Владимир Стојковић и додао да ће надлежне службе чинити све да што пре дође до потпуне нормализације стања. 

Према речима директора ЈКП ''Водовод и канализација'' Гвоздена Перковића ова количина падавина је неуобичајена и изузетно велика, и највећи су проблеми на поменутим, и већ познатим кризним тачкама.

Саобраћај се тренутно не одвија у Индустријкој, а нормализује се у другим улицама у Новом Саду.

С обзиром на услове на терену и временске прилике надлежне градске службе биће ангажоване колико год за то буде потребе.

По добијању извештаја о временској прогнози Републичког хидрометеоролошког завода и обавештења Управе за ванредне ситуације, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић наложио је свим градским предузећима да буду у стању приправности како би у случају потребе адекватно реаговали.

Нови Сад, 23. мај 2017. године