Читај ми

ЗАВРШНИ ТУРНИР SEHA ЛИГЕ У НОВОМ САДУ

Председник SEHA рукометног удружења Михајло Михајловски и председник Рукометног клуба „Војводина“ Милан Ђукић потписали су данас у Градској кући уговор о организацији завршног турнира SEHA лиге у Новом Саду. Потписивању су присуствовали члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар, директор Управе царина Милош Томић, директор СЕХА лиге Синиша Остојић, председник Рукометног Савеза Србије Велимир Марјановић, генерлани секретар Рукометног Савеза Србије Божидар Ђурковић, председник Рукометног Савеза Новог Сада Витомир Вучковић и директор Рукометног клуба Војводина Дарко Јевтић.

- После европског и светског првенства Нови Сад ће бити домаћин још једне велике манифестације у оквиру рукометног спорта. Ако погледамо резултате које бележе рукометни клубови у нашем граду, имајући у виду да је „Војводина“ првак државе, да млађе категорије клуба „Југовић“ остварују изузетан успех, као и да се женски клуб пласирао у Супер лигу, можемо да кажемо да рукомет постаје спорт нашег града- изјавио је Предраг Свилар.

Велики пријатељ Рукометног клуба „Војводина“  Милош Томић је истакао да му је веома драго што ће РК „Војводина“ и Град бити организатори Сеха Гаспром лиге.
-Драго ми је што ће Нови Сад угостити велике рукометне клубове из Хрватске, Македоније, Белорусије и Словачке. Мислим да ће ово бити импулс и другим спортистима и надам се да ће Нови Сад добити прваке и у другим колективним спортовима- изјавио је Милош Томић

SEHA лига броји 11 клубова из 7 држава региона. Председник SEHA рукометног удружења Михајло Михајловски је изразио задовољство што је ова лига сваке године квалитетнија и боље организована.
-Истиче трећа година у SEHA лиги и сигуран сам да уколико остваримо планове и попунимо лигу са још неколико екипа, она ће после Бундес лиге бити најбоља у Европи. Ми смо прихватили сугестију Газпрома који је генерални спонзор лиге, да се завршни турнир игра у Србији и уверен сам да ће организација такмичења у Новом Саду бити на завидном нивоу – нагласио је Михајло Михајловски и апеловао на љубитеље рукомета да у што већем броју дођу на утакмице.

Завршни турнир SEHA лиге биће одржан од 11. до 13. априла на Спенсу. Председник Рукометног клуба „Војводина“ Милан Ђукић се захвалио Граду на несебичној подршци клубу и додао да су Нови Сад и РК „Војводина“ од освајања титуле државниог првака угостили клубове из 14 земаља, што је доказ да спорт не познаје границе и да се рукомет на велика врата враћа у град.

Нови Сад, 27. фебруар 2014. године