Читај ми

ЗАВРШЕНО 6. МЕЂУНАРОДНО ТАКМИЧЕЊЕ "АНТОН ЕБЕРСТ"

Чланица Градског већа за културу Миланка Бркић присуствовала је завршном концерту и додели награда 6. Међународног такмичења "Антон Еберст", које је одржано у Музичкој школи "Исидор Бајић" и том приликом победници категорије најмлађих учесника, шестогодишњој Марији Обрадовић уручила флауту „Тревор Џејмс“.

- Међународно такмичење "Антон Еберст" је јединствено у Србији, будући да се ту такмиче искључиво музичари који свирају дувачке инструменте. Град Нови Сад подржава ово такмичење, а самим тим  и Музичку школу „Исидор Бајић“, као и све младе људе који вредно раде на развијању свог талента- изјавила је Миланка Бркић.

Такмичење које организује Музичка школа "Исидор Бајић", под покровитељством Града Новог Сада посвећено је професору Антону Еберсту, оснивачу новосадске дувачке школе. Одржава се сваке године у новембру месецу, обухвата дисциплине кларинет и флауту и одвија се у четири категорије. Сврха такмичења је размена различитих искустава младих музичара и њихових педагога, њихова промоција и охрабривање у даљем раду и усавршавању. На 6. Међународном такмичењу "Антон Еберст" такмичило се 72 учесника из Србије, Хрватске, Словеније, Мађарске, Македоније, Босне и Херцеговине, Словачке, Русије, Аустрије, Црне Горе, Кине, Немачке и Украјине.

Нови Сад, 2. децембар 2013. године