Читај ми

ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА УРЕЂЕЊУ ЈАВНИХ ПОВРШИНА КИНЕСКЕ ЧЕТВРТИ

 

Радови на уређењу jaвних површина Кинеске четврти, односно Креативног дистрикта су завршени, саопштено је из Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције. За реализацију тог пројекта, од капиталног значаја за Град Нови Сад, до сада је издвојено око 330 милиона динара. Изграђено је 877m нових саобраћајних површина, 1.284m пешачких стаза, 920m бициклистичких стаза, 211 нових паркинг места, 1.750m канализационе мреже и постављено 46 нових стубова јавне расвете. Уређење јавних површина обухватило је и постављање мобилијара и урбане опреме – 72 клупе, 64 корпе и 32 носача за бицикле.

С обзиром на комплексност локалитета и синхронизацију са радовима на самим објектима које реализује Градска управа за имовину, посао се изводи фазно, па је 2019. године завршена прва фаза, а 2020. друга фаза уређења.

Програмом радова за 2021. годину предвиђена је последња фаза уређења јавних површина Кинеске четврти, за које је буџетом опредељен износ од 210 милиона динара. Реконструкција Кинеске четврти заузима централно место у оквиру пројекта „Нови Сад 2021 - Европска престоница културе“, са циљем очувања посебних урбанистичко - архитектонских карактеристика локалитета и стварања услова за развој урбаног дистрикта, центра креативних индустрија.

Нови Сад, 25. децембар 2020. године