Читај ми

ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА ПРОДУЖЕТКУ БУЛЕВАРА ЈОВАНА ДУЧИЋА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и директор ЈП „Завод за изградњу града“ Горан Вишњић обишли су саобраћајне површине у продужетку Булевара Јована Дучића на Новом насељу где су недавно завршени радови на изградњи. У циљу комуналног опремања овог простора обављени су радови на изградњи недостајуће инфраструктуре путем ЈП „Завод за изградњу града“.

- После неколико година чекања станари овог дела Булевара Јована Дучића коначно имају уређен простор око својих зграда, имају решену комуналну инфраструктуру, уређене саобраћајнице, паркинг места и јавну расвету. ЈП „Завод за изградњу града“ је успешно реализовало ову инвестицију, а надам се да ћемо ускоро и потпуно спојити овај део Новог насеља са Ветерником. Спајање Новог насеља и Ветерника је још један доказ колико се Нови Сад убрзано развија. Самим тим, од свих нас се захтева максимална посвећеност у решавању комуналних проблема који настају приликом раста града. Најважније је да постоји задовољство грађана који овде живе и раде, јер коначно могу да виде како се њихови проблеми, везани за комуналну инфраструктуру, решавају – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

У оквиру радова на саобраћајним површинама изграђена је примарна саобраћајница булеварског типа, у дужини од 290 метара, у продужетку Булевара Јована Дучића. Профил ове саобраћајнице чине две коловозне траке, ширине шест метара, са по две саобраћајне траке и разделним острвом. Са јужне стране саобраћајнице изграђени су тротоари и бициклистичке стазе као и паркинзи који су зеленом површином одвојени од бициклистичке стазе.

На делу Булевара кнеза Милоша, у дужини од око 140 метара, такође су изграђени тротоари и бициклистичке стазе, док је на споју два булевара формирана четворокрака раскрсница. Поред тога, изграђене су три међублоковске саобраћајнице са обостраним паркинзима и пешачким стазама, као и кружна раскрсница на споју две саобраћајнице.

Сарадњом са ЈГСП установљено је увођење аутобуских линија и на овом простору, с тим да ће аутобуси на крају продужетка Булевара, у зони новоформиране раскрснице, извршити полукружно окретање, јер је укинута стара аутобуска окретница. На Булевару Јована Дучића, као и на Булевару кнеза Милоша, постављена су и нова стајалишта за аутобусе. Цео овај новоуређени простор је и адекватно осветљен јер су, синхронизовано са путарским радовима, изведени и радови на изградњи јавног осветљења савремене ЛЕД технологије. Уговорена вредност свих наведених радова на овој локацији је око 110 милиона динара, а извођач радова је ГП „Градитељ НС“ ДОО.

Нови Сад, 28. април 2015. године