Читај ми

ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ДОМА ЗДРАВЉА НА АДИЦАМА

Члан Градског већа за здравство др Драган Стајић, заједно са директором Дома здравља „Нови Сад“ прим. др Веселином Бојатом обишао је новоизграђени објекат Дома здравља на Адицама. Тренутно се ради на прикључењу објекта на инфраструктуру, а након тога следи опремање и пуштање у рад. Нови Дом здравља на Адицама, површине 1.200 квадрата имаће око 30 запослених. У амбуланти ће радити пет лекара опште праксе, један гинеколог, педијатар за предшколце и за децу школског узраста, дечји стоматолог, општи стоматолог, као и око 14 медицинских сестара и техничара и две спремачице.

- Као што можете да видите, радови на изградњи Дома здравља у насељу Адице су завршени и, на радост становника овог краја града, амбуланта ће ускоро почети са радом. Пружаће услуге за 17 хиљада грађана, а пројектована је са 30 посто већим капацитетом, како би могла да задовољи и будуће потребе - изјавио је др Драган Стајић и додао да Град континуирано улаже у боље услове лечења Новосађана, у установама примарне здравствене заштите - Поред ове инвестиције, вредности преко 200 милиона динара, реконструисаног Дома здравља на Лиману и објекта у Алмашкој, биће изграђен и Дом здравља на Видовданском насељу. Тренутно је у току израда пројектне документације, а по завршетку пројекта и исходовању грађевинске дозволе, приступиће се реализацији. Тај објекат значиће пре свега становницима Видовданског насеља, Слане баре и Клисе, а обухватиће основне делатности здравствене заштите – општу праксу, стоматологију, гинекологију, педијатрију, патронажу и лабораторију.

Директор Дома здравља „Нови Сад“ прим. др Веселин Бојат је указао на комплексну епидемиолошку ситуацију у Новом Саду и апеловао на грађане да се придржавају прописаних мера и да се, уколико то до сада нису учинили, вакцинишу.

- Од почетка пандемије укупно је 790 хиљада пацијената прошло кроз Ковид центар на Новом насељу, од којих је у току 2020. године 2,4 посто ишло на болничко лечење на Мишелук, у 2021. години тај број је био 1,9 посто, а у јануару ове године тај број спао je на 1,2 посто. У оквиру тог система свакодневно раде 22 лекарска тима, имамо Ковид амбуланту за труднице, РТГ дијагностику на два апарата, лабораторијску дијагностику која дневно уради око 800 анализа  и тим за свакодневну дезинфекцију свих просторија. Најважнија ставка је да ниједан пацијент не чека напољу и није упућен на више инстанце без комплетно урађене дијагностике. Радимо непрекидно, у континуитету, већ 675 дана - изјавио је прим. др Веселин Бојат.

Нови Сад, 31. јануар 2022. године