Читај ми

ЗАВРШЕНА НОВОСАДСКА ЛИГА МЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА У КОШАРЦИ

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар присуствоваo je финалној утакмици Новосадске градске кошаркашке МК лиге 2015/2016. Tом приликом додељене су медаље најуспешнијим екипама у категоријама млађих пионира.

- Један од најзначајнијих спортских догађаја у Новом Саду свакако је Лига млађих категорија у кошарци у оквиру које се преко 1500 деце такмичи већ трећу годину за редом, бесплатно користећи капацитете СПЦ „Војводина“. Град Нови Сад је препознао значај овог такмичења и наставиће да га подржава посредством Градске управе за спорт и омладину. Наш циљ је да код деце развијамо љубав према спорту и рекреацији од малих ногу и да што више младих људи усмеримо ка здравом животу. Честитам најуспешнијим екипама и свој деци која су учествовала у кошаркашкој лиги. Желим им још много успеха у даљем трениранњу и да освоје мноштво медаља на будућим такмичењима - изјавио је Предраг Свилар.

У оквиру Новосадске кошаркашке МК лиге 2015/2016. која је почела у октобру 2015. године такмичилa се 71 екипa из Новог Сада и околних градова, односно преко 1500 кошаркаша и кошаркашица, узраста од 10 до 15 година. Новосадску лигу млађих категорија организује Окружни кошаркашки савез Нови Сад, под покровитељством Града Новог Сада.

Нови Сад, 22. мај 2016. године