Читај ми

ЗАВРШЕНА НОВОСАДСКА ГРАДСКА КОШАРКАШКА МК ЛИГА

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствоваo je финалу Новосадске градске кошаркашке МК лиге на СПЕНС-у. То такмичење млађих категорија у сезони 2016/2017. организоваo je Окружни кошаркашки савез Нови Сад, уз подршку Кошаркашког савеза Војводине, Града Новог Сада, Градске управе за спорт и омладину и Секретаријата за спорт и омладину АП Војводине.

- Велико ми је задовољство што сам имао прилику да отворим ово изузетно спортско такмичење у октобру, а сада да присуствујем финалу и додели одличја најбољима. У време када се деца недовољно баве спортом, постојање овакве лиге је велика ствар. Велика сала СПЕНС-а је место где су многи успешни спортисти направили прве кораке у каријери и играли важне утакмице, а сада су и ови млади Новосађани имали могућност да тренирају баш ту, у најбољим условима. Сигуран сам да су деца која су се такмичила у Лиги била успешна, али је подједнако важно да су уживала у дружењу и спорту. По томе је и специфично ово такмичење - у њему победа није основни циљ, иако победа представља велики мотив за бављење спортом. Организатори су акценат ставили на подстицање дечијег талента и подизање индивидуалних квалитета сваког појединца, што поздрављамо - рекао је Огњен Цвјетићанин и нагласио да ће Град наставити да подржава то такмичење и честитао организаторима на иницијативи и организацији.

Такмичење је почело у октобру 2016. године, а трајало је до 31. маја 2017. године. У надметању у овој сезони је учествовало 67 екипа, 1000 МК играча и играчица узраста од 10 до 16 година, преко 100 тренера, 100 судија и помоћних судија.

Нови Сад, 11. јун 2017. године