Читај ми

ЗAВРШЕНА АКЦИЈА „STAND UP NOVI SAD“

Aкција „Stand up Novi Sad“, која је под слоганом „Vozim straight vozim eight“ започета 26. јуна завршена је у суботу великим окупљањем на новосадском купалишту Штранд и вожњом по новосадским улицама.

Члан Градског већа за здравство проф. др Александра Новаков Микић обратила се присутнима и захвалила на подршци у протеклих осам субота.

- Захваљујем се младим људима без којих овај пројекат не би било могуће спровести у дело. Овом приликом позивам све наше суграђане, ангажоване појединце и групе да нам предложе своје идеје кроз које ће „Stand up“ наставити да живи кроз новосадске улице и квартове и да доноси здраву алтернативу – истакла је проф. др Новаков и додала да није важно само желети да се нешто промени, већ да је много важније да се нешто конкретно и уради.

Ролераши и бициклисти возили су се кроз осам градских квартова, промовишући здраве стилове живота у борби против наркоманије, а читава идеја овог пројекта била је да се младим људима пружи шанса да својим језиком и симболима суоче вршњаке са проблемима наркоманије.

Акција се спроводила осам недеља под покровитељством Градске управе за здравство, а организовали су је Центар за омладинску иницијативу, бициклистички клуб „Нови Сад“, удружења „NS roler“,“Ice New Now“, „Emprona“ i агенција „Headmade“.

Нови Сад, 16. август 2010.године