Читај ми

ЗАУСТАВИТИ МЕДИЈСКУ ХАЈКУ НА ГРАД НОВИ САД

Град Нови Сад са целокупном градском администрацијом и градоначелником Милошем Вучевићем на челу, захтева од Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Републике Србије Родољуба Шабића да се понаша у складу са својом функцијом и да заиста почне да штити интересе свих грађана Републике.

Такође, с обзиром на то да је изношењем неистинитих информација тенденциозно нанета штета, не само граду који је у свом успону, који доводи стране инвестиције и позиционира се муњевито на мапи градова са повољним окружењем за улагања, већ је немерљива штета нанета и његовим грађанима, захтевамо и јавно извињење од дотичног.

Цењене грађане, обавештавамо да градска управа штити интересе сваког Новосађанина и да одговорно и транспарентно поступа у свим аспектима, посебно у испуњавању правних обавеза које као локална самоуправа има према свим државним органима и телима.

Наиме, покушај да се у јавности створи лажна слика о Новом Саду као граду који крије информације и не поступа транспарентно, и званично је пала у воду када је стигао Закључак којим се потврђује да је Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности обуставио поступак по жалби коју је изјавио Савет за борбу против корупције Владе Републике Србије којим је тражено достављање одређених информација. Поднеском од 9. маја 2016. године Савет за борбу против корупције одустао је од изјављене жалбе, јер је Град Нови Сад у међувремену доставио тражене информације. Дакле, сам Закључак доказује да су у јавност пласиране лажне информације.

Сазнање о томе да је свака обавеза правовремено извршена од стране Града Новог Сада према Савету за борбу против корупције, имао је истовремено као и то државно тело и господин Родољуб Шабић, који је као ималац тих информација, ипак одлучио, из само њему знаних разлога, да иступи у јавност ширећи неистине о Новом Саду.

Он је у свом јавном иступању садржаном од неистина недвосмислено нанео штету Граду, а последично и грађанима који у њему живе, и с тога захтевамо од њега јавно извињење.

Нови Сад, 27. мај 2016. године