Читај ми

ЗАСЕДАО ГРАДСКИ ШТАБ ОПЕРАТИВНИХ ЈАВНИХ И ЈАВНО-КОМУНАЛНИХ ПРЕДУЗЕЋА

Поводом најављених обилних падавина, члан Градског већа за комуналне послове Владимир Стојковић одржао је градски штаб оперативних јавних и јавно-комуналних предузећа. Том приликом констатовано је да су надлежне службе на терену и континуирано прате стање, посебно на локацијама које потенцијално представљају опасност за нормално функционисање града, односно на местима где може доћи до задржавања воде и излива.

Такође, речено је да су сви капацитети, техника, радници и механизација ЈКП ''Пут'', ЈКП ''Чистоћа'', ЈКП ''Паркинг сервис'', ЈКП ''Градско зеленило'' и ЈКП ''Водовод и канализација'' спремни за деловање у случају потребе. Договорени су целодневно дежурство и континуирана комуникација између надлежних предузећа.

Према подацима ЈВП ''Воде Војводине'', не постоји опасност од изливања Дунава, проблеми су могући једино на бујичним потоцима, који су прочишћени али се континуирано прати њихово стање као и стање других одводних канала. С тим у вези, Градски штаб позива грађане да не одлажу отпад у потоцима и одводним каналима, односно да их не користе супротно намени, јер на тај начин угрожавају јавни систем одбране од вода.

Констатовано је да Град Нови Сад располаже Оперативним планом за одбрану од поплава као и тимом задуженим за његову реализацију. Градски штаб надлежних служби пратиће ситуацију континуирано и предузимаће све што је неопходно како би град функционисао најбоље могуће у датим околностима.

Нови Сад, 13. мај 2019. године