Читај ми

ЗАМЕНИК ГРАДОНАЧЕЛНИКА ПОСЕТИО ЈГСП

Заменик градоначелника Новог Сада Борко Илић посетио је Јавно градско саобраћајно предузеће "Нови Сад" како би га запослени, који су организовали акцију уређивања, упознали са условима рада у том предузећу.

- Град Нови Сад ће наставити да улаже у модернизацију возног парка, јер је то најважније за наше суграђане. Такође, наредне године у Новом Саду би коначно требао да буде уведен електронски систем наплате карата који ће бити 100 % у власништву новосађана и Јавног градског саобраћајног предузећа. - изјавио је заменик градоначелника и истакао да се поред улагања у возни парк и систем наплатних карата, морају олакшати услови за рад запосленима у овом предузећу - У гараже и санитарне чворове није улагано преко 20 година. Град ће пружити подршку уређењу овог предузећа, а данашња акција запослених показује да уз мало воље и труда може пуно да се уради.

Директор ЈГСП "Нови Сад" Милан Балаћ објаснио је да ће се акција запослених наставити и у наредном периоду, али и да је овом предузећу потребна подршка Града Новог Сада како би се решили проблеми недостатка потребних возила који се свакодневно користе за превоз новосађана.  ЈГСП има највећу стопу искоришћености возног парка од 85%. Такође, иако је због раста акцизе, еура и цене деривата цена карте повећана на 50 динара, она је и даље нижа него у другим градовима у Србији.

Нови Сад, 13. октобар 2012. године