Читај ми

ЗАМЕНИК ГРАДОНАЧЕЛНИКА И ЧЛАНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА ЗА КОМУНАЛНЕ ПОСЛОВЕ ОБИШЛИ ПОВРЕЂЕНЕ КОМУНАЛНЕ ПОЛИЦАЈЦЕ

Заменик градоначелника Новог Сада доц. др Синиша Севић и чланица Градског већа за комунале послове Гордана Пушић посетили су Градску управу за инспекцијске послове - Сектор Комуналне полиције и обишли комуналне полицајце који су протеклог викенда повређени на Штранду.

- Рад комуналних служби је виталан за функционисање Града, у смислу надзора над извршењем одлука градске Скупштине. Залажемо се да однос градске управе и њених запослених према Новосађанима буде коректан, што очекујемо и од стране Новосађана према Комуналним полицајцима и другим радницима Градске управе. Како сам обавештен, већина суграђана задовољна је радом комуналних полицајаца, али увек постоје појединци који праве инциденте, и веома је важно што је овог пута све прошло без озбиљнијих повреда. Полиција о том догађају спроводи истрагу, а Град очкује да одговорни буду кажњени у складу са законом – нагласио је Севић и додао да ће Град инсистирати да случај напада на комуналне полицајце што пре добије епилог.

Чланица Градског већа за комуналне послове Гордана Пушић такође је истакла да је насилничко понашање недопустиво, а посебно према државним органима који раде у општем интересу.

- Припадници Комуналне полиције били су на Штранду како би одреаговали на прекорачење радног времена и на пријаву за буку, тако да ће они који су прекршили важећа правила за то сносити одговорност – рекла је Гордана Пушић. Она је такође истакла да је Нови Сад много уложио у Комуналну полицију како би допринео њеној ефикасности и ефективности, као и да је задовољна радом те службе.


Нови Сад, 24. јул 2012. године