Читај ми

ВРАТИМО НОВИ САД БИЦИКЛИСТИМА

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић, чланови Градског већа и представници одборничких група у Скупштини града заједно са новосадским средњошколцима учествовали су у промотивној вожњи бициклима од Градске куће до Штранда у оквиру акције 'Вратимо Нови Сад бициклистима'.

Градоначелник Павличић предводио је бициклистички караван од Трга Слободе до Штранда, где су им се придружили караван из Осијека „Зелени пут ка Егзит фестивалу“ и бициклисти у склопу акције „Опланети се“ који су стигли из Врања.

-Дуж целог Кеја биће постављене бициклистичке стазе, а где је изводљиво и трим стазе. Идеја је да се стазе простиру уз читаву дужину насипа према Футогу и Бачкој Паланци. Такође, у циљу промоције бициклизма и очувања животне средине планирамо да уведемо „градске бицикле“ који ће моћи да се изнајмљују, као што је то пракса у развијеним европским градовима. Тренутно смо у преговорима са више фирми које се тиме баве, и потрудићемо се да створимо услове за то, што подразумева прилагођавање саобраћаја, проналажење места за смештај и чување бицикала. На тај начин желимо и да утичемо на суграђане да донекле промене навике односно да почну да користе најздравије превозно средство – истакао је градоначелник Павличић.

Нови Сад, 9. јул 2009. године