Читај ми

ВОЈНА БОЛНИЦА У ПЕТРОВАРАДИНУ ПРЕТВОРЕНА У ПРИВРЕМЕНУ КОВИД БОЛНИЦУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са министром одбране Александром Вулином обишао Војномедицински центар Нови Сад у Петроварадину који од јуче прима оболеле од ковида, а у њему се тренутно већ налази 17 збринутих пацијената.

- Војна болница у Петроварадину постала је део систма за пружање здравствене заштите пацијентима на територији Града Новог Сада који су оболели од ковида. Захвалан сам свим људима запосленим у Војномедицинском центру и Министарству одбране на њиховом ангажману.  Ми смо се као Град трудили да будемо партнери на том задатку, да помогнемо у свему ономе што је њима најнеопходније и наставићемо заједно да радимо на томе да стаблизујемо епидемиолошку ситуацију у граду која је поприлично компликована. Биће неопходна већа дисциплина свих грађана, иначе ћемо имати озбиљан проблем, јер нећемо имати довољно болничких капацитета да сместимо све оболеле, а највише због неодговорног понашања које смо видели претходних дана и недеља. Ако се такве ствари наставе, неће бити довољно места за лечење и тога сви морају бити свесни - рекао је градоначелник Вучевић и још једном апеловао на грађане да носе маске и држе одстојање, као и да се придржавају прописаних мера Градског штаба за ванредне ситуације.

Град Нови Сад ће обезбеђивати све оброке за пацијенте преко Предшколске установе „Радосно детињство“, а континуирано ће бити набављни неопходни дезинфицијенси, маске, као и дезо-баријере за потребе безбедног боравка пацијената и запослених у тој болници.

Нови Сад, 18. јул 2020. године