Читај ми

ВИШЕ ОД 350 НОВИХ КЊИГА ЗА БИБЛИОТЕКУ ОШ „МИЛОШ ЦРЊАНСКИ“

Чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић, заједно са начелником Градске управе за образовање Радованом Ковачевићем посетила је школску библиотеку Основне школе „Милош Црњански“ за коју је Град Нови Сад, у сарадњи са Књижаром „Вулкан“ обезбедио више од 350 нових књига, углавном лектира, али и друга књижевна и историјска дела намењена узрасту ученика од првог до осмог разреда.

Обраћајући се присутнима, чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић је указала на значај књиге и читања од раног узраста истичући да су књиге најбољи сапутници и путокази сваког ученика и да читајући, ђаци проширују своја искуства, изоштравају интелект и побољшавају памћење.

- Град Нови Сад је поред изградње, реконструкције и опремања школа савременим наставним средствима, у шта улажемо више стотина милиона динара, озбиљну пажњу посветио и опремању школских библиотека неопходном лектиром. Драго ми је што је библиотека Основне школе „Милош Црњански“ која је мала, али изузетно посећена, од данас богатија за више од 350 наслова. Oву акцију ћемо наставити и у другим новосадским школама- изјавила је Дина Вучинић.

Директорка школе Милица Вучићевић се захвалила на донацији која према њеним речима има велику важност будући да ученици често и радо користе услуге те библиотеке која броји преко 10 хиљада наслова.

- Наша деца су добри ђаци, успешно нас представљају на различитим такмичењима и ја сам уверена да ће нове књиге допринети томе да они буду још бољи и успешнији. Имамо изузетну сарадњу са Градом захваљујући којој смо успели да реализујемо неколико грађевинских реконструкција и тако подигнемо ниво безбедности и побољшамо квалитет наставе у школи- рекла је Милица Вучићевић.

Нови Сад, 4. фебруар 2021. године