Читај ми

ВЕЛИКО СПРЕМАЊЕ ШКОЛСКИХ ДВОРИШТA

Члан Градског већа за образовање Милан Ђукић и начелница Градске управе за комуналне послове Лидија Томаш присуствовали су акцији спремања школског дворишта у ОШ „Ђорђе Натошевић“ у којој заједнички учествују ученици и наставни кадар школе, као и радници ЈКП Чистоћа које је обезбедило неопходане алате и опрему.

-Акција пролећног спремања школских дворишта се наставаља, одзив ученика је велики и показује да је ниво еколошке свести код деце висок. Ученици су на овај начин показали да им је стало да својим учешћем допринесу лепшем , чистијем и здравијем Новом Саду- истакао је том приликом Милан Ђукић и додао да ће се акција чишћења дворишта одвијати и у школама ШОСО Милан Петровић, Средњој техничкој школа „Милева Марић Ајнштајн“, ОШ „Јован Поповић“ и ОШ „Михајло Пупин“ у Ветернику.

-Велико пролећно чишћење обједињује активности свих градских управа, јавних и јавно комуналних предузећа, институција и установа чији је оснивач Град и свим грађанима је упућен позив да својим активностима допринесу уређењу , озелењавању и укупном улепшавању града- рекла је начелница Градске управе за комуналне послове Лидија Томаш .

Допринос акцији даје и ЈКП Градско зеленило које је простор Католичке порте претворило у Зелени трг. Посетиоцима ће бити понуђени контејнерски садни материјал погодан за садњу целе године, дрвеће, шибље, цвеће, аранжмани и столарски програм, а биће представљени и производи столарске радионице – дрвени мобилијар-жардињере у облику возића, популарне корњачице и клупе. Новосађани ће имати прилику и да се посаветују са инжењерима хортикултуре као и да купе цвеће и саднице по повољнијим ценама.

Нови Сад, 24. април 2010. године