Читај ми

УСПЕШНА КУЛТУРНА САРАДЊА НОВОГ САДА И ТАВЕРНИЈА

Чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић присуствовала је концерту ученика Музичке школе „Исидор Бајић“ и конзерваторијума „Жаклин Робен“ одржаном у Тавернију. Концерт је део званичног програма Филмског фествала који се одржава у том француском граду и представља наставак сарадње из области културе између Новог Сада и Тавернија који су институционално повезани од 2020. године.

Поздрављајући присутне у позоришту „Мадлен Рено“, чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић изразила је задовољство због успешње сарадње два Града која се одвија на бази реципроцитета.

- Ученици и професори конзерваторијума „Жаклин Робен“ били су наши гости у мају месецу када су се са својим вршњацима из МШ „Исидор Бајић“ упознали и одржали заједнички концерт. Веома ми је драго што је група од 45 новосадских ученика и професора добила прилику да дође у Француску, обиђе Таверни и Париз, виде како њихови пријатељи живе и раде и да заједно наступе овде. Овакви сусрети вишеструко су значајни, пре свега за децу и представљају суштину нашег деловања. Наставићемо да јачамо међународну сарадњу јер желимо да њихов пример следе и друге образовне установе, установе културе и уметници - изјавила је Дина Вучинић и захвалила се градоначелници Тавернија Флоранс Портели на срдачном пријему и личном залагању да се многи програми и пројекти успешно реализују и да у њима учествују деца.

Она је истакла да Нови Сад и Таверни већ годинама негују успешну сарадњу у различитим областима деловања, а посебно у области културе која представља један од  приоритета у развоју оба Града.

У оквиру тродневне посете Тавернију, новосадска делегација сусрела се са градоначелницом Флоранс Портели и другим градским званичницима, присуствовала програмима Филмског фестивала и обишла знаменитости Париза, као и дворац Шантији.

Нови Сад, 25. септембар 2023. године