Читај ми

УРУЧЕНИ СЕРТИФИКАТИ ЗА СТРУЧНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ ЖЕНА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Члан Градског већа за привреду мр Горан Сечујски уручио је сертификате и честитао полазницама које су успешно завршиле обуке у оквиру пројекта „Повећање запошљивости жена са инвалидитетом“, који је реализован преко градске Управе за привреду, а у сарадњи са Националном службом за запошљавање.

- Искрено се надам да ће вам стечено знање и овај сертификат помоћи да лакше пронађете посао, да ће неке од вас успети да оснују сопствене фирме или да удружено  наступите на тржишту. Град Нови Сад ће наставити да подржава све пројекте који су везани за запошљавање и повећање броја привредних субјеката у граду и надам се да ћемо и у будуће успешно сарађивати - истакао је члан Градског већа за привреду мр Горан Сечујски и честитао суграђанкама на добијеним сертификатима.

У оквиру спровођења Акционог плана запошљавања Града за 2012. годину преко Градске управе за привреду обезбеђено је милион динара за четворомесечну едукацију. Основна обука је реализвана у периоду мај-јун 2012. године и састојала се од 10 радионица, док је напредна  обука реализована у периоду јун-јул 2012. године са три радионице. Током обука, 30 полазница оспособљено је за активно тражење посла, а информисане су о активностима и услугама које пружају друге организације са сврхом радног ангажовања или повећања запошљивости особа са инвалидитетом.

Нови Сад, 18. октобар 2012. године