Читај ми

УРУЧЕНИ КЉУЧЕВИ СОЛИДАРНИХ СТАНОВА У УЛИЦИ СОМБОРСКА РАМПА 22

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић уручио је кључеве нових станова породицама које су путем Јавног позива за куповину станова у јавној својини Града Новог Сада купиле солидарне станове у Улици Сомборска рампа 22, ламела 6. На Јавни позив за куповину 25 станова по непрофитним условима, објављеном половином маја 2021. године, захтев је поднело 292 лица, а данас почиње усељавање првих породица.

- Данас ми је заиста велика част и задовољство, што могу заједно са својим сарадницима и колегама, да уручим кључеве људима који могу по повлашћеним ценама и непрофтним условима да купе станове и тако реше своје стамбено питање. Конкретно, налазимо се у ламели 6, њу смо завршли и овде је цена квадрата била око 98.900 динара са пдв-ом. Стамбена агенција Града Новог Сада је радила овај посао, а Комисија која је формирана од стране Града је одлучивала о поднетим пријавама, којих је било 292. Ради се о становима за двочлана, трочлана, четворочлана и петочлана домаћинства, а будући станари ће на 240 месечних рата откупљивати ове станове, а тек након пет година од отплате ће моћи да их прометују. У току  је још један конкурс, односно,  тренутно Комисија прегледа пријаве за ламелу 5, за шта је пристигло 538 пријава. Овде ће се, такође, делити 25 станова, а цена тих квадрата ће бити око 116.800 динара са пдв-ом. Надам се ћемо крајем октобра имати прелиминарну ранг листу и да ће ускоро, крајем године, нових 25 породица моћи да уђе у своје станове. Ово је заиста један велики вид стамбене подршке нашим Новосађанима – рекао је градоначелник.

Градоначелник Ђурић је такође најавио расписивање новог Јавног позива за ламелу 4 кроз неколико недеља, у којој ће се градити 74 стана, нагласивши притом одговорност политике и континуитет у пружању стамбене подршке  од стране Града Новог Сада.

   – Желим овим људима пуно среће и успеха у новим становима и да изграђују добре комшијске односе и направе пуно нових, заједничких фотографија, попут оне које су направили данас – додао је.

Испред станара, присутнима се обратио Зоран Рац који се захвалио Граду Новом Саду што је препознао породичне вредности, те уложио у градњу станова и омогућио да их грађани купе под повољним условима.

Кроз одговорну политику Град Нови Сад спроводи поступке доделе стамбене подршке на територији Града и на тај начин омогућава грађанима да за себе и своје породично домаћинство реше стамбену потребу кроз различите видове стамбене подршке: доделу стана без накнаде, куповину стана по непрофитним условима,  или помоћи за озакоњење стана или породичне куће.

Нови Сад, 30. август 2023. године