Читај ми

УРУЧЕНЕ ЗАХВАЛНИЦЕ ПРОСВЕТНИМ РАДНИЦИМА

Васпитачима, наставницима и учитељима новосадских школа, са најдужим радним стажом, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић уручио је захвалнице за допринос васпитању и образовању деце и ученика, на пријему у Свечаним салонима на Петроварадинској тврђави.

Главни васпитач у вртићу ''Свитац'' Новак Катић захвалио се градоначелнику на томе што подржава предшколско васпитање, рекавши да ће му овај сусрет остати у најлепшем сећању. Његова колегиница Љубица Пантелић која ради са децом од 1980. године, нагласила је да је ово први пут у њеном радном веку да се Град захвалио васпитачима на овакав начин.

-Ово је прилика да се у име многих генерација и у име Града захвалимо овим дивним васпитачима, учитељима и наставницима. Њих је данас овде око педесеторо и намера нам је да на симболичан начин изразимо поштовање за њихов вишедеценијски рад са децом. Они су извели лекаре, мајсторе, музичаре, спортисте и представљају неотуђиви део одрастања свих нас. Помогли су да данас будемо град који је јачи и развијенији, те треба да покажемо да смо достојни да их, када дође време за то, наследимо. Поред образовања, просветни радници утичу на васпитање деце и то двоје не можемо раздвојити. Друштво и држава напредују и циљ нам је да увек причамо о томе да сутра имају бољи стандард. То постижемо захваљујући економском развоју и новим инвестицијама – изјавио је градоначелник Милош Вучевић.

Он је истакао да ће Град наставити да проширује капацитете вртића и школа и настојати да створи најбоље услове за рад. Такође је изразио задовољство што је Град успео да обезбеди бесплатан боравак деце у вртићима ПУ ''Радосно детињство'', субвенције за боравак најмлађих у приватним вртићима, бесплатне уџбенике за прваке, као и мању цену годишње карте за јавни превоз ђака и студената.

Нови Сад, 29. мај 2020. године