Читај ми

УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ ЗАСЛУЖНИМ ВАТРОГАСЦИМА И ПРИПАДНИЦИМА ПОЛИЦИЈЕ

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић уручио је награде Града Новог Сада припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Србије, односно полицијским службеницима и ватрогасцима који су приликом обављања својих задатака на територији Града Новог Сада исказали висок степен професионализма и пожртвованости.

- Данас смо се поново окупили да наградимо најбоље међу нама, а то су полицијски службеници и припадници Управе за ванредне ситуације – Ватрогасно-спасилачког батаљона Нови Сад. Како сам обавештен, у току претходне године на територији Града Новог Сада десило се 925 пожара и 172 техничке интервенције на којима су били ангажовани наши ватрогасци који су у тим ситуацијама спасили 39 живота који су били директно угрожени пожарима. Поред ватрогасаца, са нама су и полицијски службеници који су заслужни за расветљавање више десетина кривичних дела тешких крађа, припадници интервентне јединице, саобраћајне полиције, као и полицијски службеници који су допринели реализацији бројних пројеката намењених широј друштвеној заједници. Свима њима данас упућујемо искрене честитке и исказујемо захвалност - рекао је градоначелник Ђурић.

У присуству начелника Полицијске управе у Новом Саду Горанa Радоњићa, као и заменика начелника Момчила Совиља, у име награђених, захвалили су се шеф Одсека за превенцију и рад полиције у заједници Радмила Вуковић, као и начелник управе за Ванредне ситуације у Новом Саду Стојан Миловац.

Награда, у износу од 40 хиљада динара по награђеном полицајцу и ватрогасцу додељује се Решењем градоначелника, на основу Одлуке из 2013. године, о награђивању полицијских службеника за остварене изузетне резултате у обављању послова од значаја за безбедност људи и имовине грађана и правних лица са територије Града Новог Сада. Укупно је, данас у Градској кући, награђено десет припадника Управе за ванредне ситуације Новог Сада и десет припадника Полицијске управе у Новом Саду. 

Нови Сад, 15. април 2024. године