Читај ми

УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ ПОБЕДНИЦИМА НС МК ЛИГЕ У КОШАРЦИ

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар присуствоваo је завршници НС МК ЛИГЕ у кошарци, коју организује Окружни кошаркашки савез Нови Сад под покровитељством Града Новог Сада.

- Оваква лига није се организовала на СПЕНС-у последњих 15, 20 година, и поносни смо на то што смо омогућили онима који воле спорт да се такмиче у одговарајућим условима. Град ће наставити да подржава овакве иницијативе и у другим спортовима, да спортске хале користе млади играчи, јер на овај начин стичу неопходно искуство да постану професионалци и остваре врхунске резултате – истакао је Предраг Свилар.

- Ово је прва година како смо поново покренули новосадску лигу млађих категорија. Око 600 младих кошаркаша је сваке суботе долазило на СПЕНС, почев од октобра па до данас када се играју завршне утакмице. Потрудићемо се да идуће године ову манифестацију подигнемо на још виши ниво, и захваљујемо се ресорном члану Градског већа, и Граду Новом Саду што су препознали значај идеје да се деци омогуће што бољи услови за бављење спортом – нагласио је председник Окружног кошаркашког савеза Новог Сада Златко Болић.

У оквиру НС МК ЛИГЕ такмичило се 28 екипа млађих пионира из Новог Сада, Зрењанина и Бачке Паланке, а према речима организатора квалитет игре је био на одличном нивоу.

Нови Сад, 26. април 2014. године