Читај ми

УРУЧЕНА ВОЗИЛА ШКОЛИ „МИЛАН ПЕТРОВИЋ“

Члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци проф. др Никола Ћировић и шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић уручили су  кључеве возила марке Opel Vivaro директорки ШОСО „Милан Петровић“ Славици Марковић.

-Град Нови Сад је из буџета Града, преко Градске управе за социјалну и дечију заштиту, обезбедио средства у вредности од три милиона динара за набавку возила. Возило је намењено превозу ученика са моторичким сметњама и у потпуности је прилагођено њиховим потребама у складу са Програмом унапређења социјалне заштите Града Новог Сада за 2015. годину- рекао је проф. др Никола Ћировић.

Шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић је рекао да ће поред овог возила, од данас ђацима на располагању бити и два возила марке Фијат која Град Нови Сад уступа на коришћење, а која су такође прилагођена превозу ученика са моторичким сметњама.

-Све ово нам говори да Град Нови Сад, на челу са градоначелником, води врло озбиљну и одговорну социјалну политику, на задовољство свих корисника социјалне заштите- рекао је Александар Петровић.

Директорка школе "Милан Петровић" Славица Марковић захвалила се Граду на помоћи и нагласила да возила која су добили на коришћење имају огроман значај за функционисање школе и превоз ученика са моторичким сметњама.

-Град Нови Сад чини много како би се особама са инвалидитетом омогућио што квалитетнији живот, како би се те особе на лакши начин интегрисале у друштво. Ова возила омогућиће деци  једноставнији долазак до школе и на многе школске програме које организујемо - рекла је Славица Марковић.

Нови Сад, 18. новембар 2015. године