Читај ми

УРУЧЕНА ОПРЕМА ЗА НОВОСАДСКЕ ФУДБАЛСКЕ КЛУБОВЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са Фудбалским савезом града Новог Сада уручио спортску опрему представницима 60 фудбалских клубова са територије града, као и Општина Беочин, Темерин и Сремски Карловци. Пре саме поделе пакета са опремом, Фудбалски савез Града Новог Сада одржао је Радну скупштину за 2016. годину у Мастер центру Новосадског сајма.

- Најзаслужнији за ову акцију су људи из Фудбалског савеза града који су иницирали да се сви заједно окупимо и помогнемо фудбалским клубовима, не само са територије града, већ и из општина које припадају Јужно-бачком управном округу. Реквизити и опрема су намењени онима који су у нижим лигама, као и млађим категоријама, а циљ је да се олакша функционисање клубова, као и да се родитељи растерете многобројних издатака и обавеза. Заједно смо покренули овај пројекат који је успешно реализован и представља прави вид сарадње Савеза, локалне самоуправе и приватних компанија, у временима кад то није ни мало једноставно. Све нас је окупила уједињеност око добре идеје, а нова идеја која ће бити реализована је везана за постављање терена са вештачком травом на Сајмишту, који би био уступљен Фудбалском савезу града. Савез би доносио одлуке око управљања и услова који се тичу равноправног тренирања. То би био својеврсни фудбалски центар града, у виду терена који може да функционише 12 месеци у години и да пружи најбоље услове за тренирање - рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Председник Фудбалског савеза Града Новог Сада Горан Антић се захвалио градоначелнику Милошу Вучевићу на великој подршци, али и конкретној помоћи.

- Градоначелник нам је широм отворио своја врата и саслушао проблеме и потребе Савеза, а потом и директно упутио помоћ. Захваљујући њему, пакете са дресовима, лоптама и реквизитима добили су фудбалери из Новог Сада, али и из Беочина, Сремских Карловаца и Темерина – рекао је Антић.

Нови Сад, 18. април 2016. године