Читај ми

УРУЧЕНА ХУМАНИТАРНА ПОМОЋ ЗА ДОМ „ВЕТЕРНИК“

Помоћници градоначелника Новог Сада Александар Петровић и Љиљана Коковић посетили су Дом „Ветерник“ и присуствовали уручењу хуманитарне помоћи у виду одеће, хране, слаткиша и средстава за личну хигијену коју је почасна грађанка Новог Сада Ханелоре Ламхе из Дортумда прикупила за ту установу.

- Својим несебичним и пожртвованим хуманитарним радом Ханелоре Ламхе помаже наш град већ више од две деценије што је доказ истинског пријатељства два града побратима. Госпођа Ламхе континуирано, током целе године шаље хуманитарну помоћ, што је случај и на самом крају 2017. године када је допремљена помоћ за кориснике Дома. Иако она данас није овде није са нама, њена љубав према Новом Саду присутна је скоро две деценије - рекао је Александар Петровић пожелевши јој срећну и успешну нову годину.

Помоћницa градоначелника Љиљана Коковић је рекла да почасна грађанка Ханелоре Ламхе током свог дугогодишњег хуманитарног рада финансијски помагала и организовала доставу хране и лекова за децу Новог Сада промовишући на тај начин највише људске вредности на чему ће јој Град увек бити захвалан.

Ханелоре Ламхе је баш на предлог Дома „Ветерник“ проглашена почасним грађанком Новог Сада одлуком Скупштине Града 13. септембра 1999. године, за пожртвовано и несебично ангажовање у слању хуманитарне помоћи и афирмисање Новог Сада у СР Немачкој.

Нови Сад, 27.  децембар 2017. године