Читај ми

УРУЧЕН НАМЕШТАЈ ЗА ЧЕТИРИ ИЗБЕГЛИЧКЕ ПОРОДИЦЕ У НОВОМ САДУ

Чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци проф. др Сања Стојановић и Иван Гергинов, помоћник комесара за прихват, збрињавање, повратак и интеграцију избеглица присуствовали су уручењу намештаја за опремање домова за четири избегличке породице. Намештај је додељен у оквиру пројекта „За живот у идеалној заједници“ који се спроводи широм Србије у организацији Комесаријата за избеглице Републике Србије, а у ком Компанија „Forma Ideale“ учествује четврти пут. Основни циљ пројекта „За живот у идеалној заједници“ је да се подршком омогући достојанствен живот и једнаке шансе угроженим друштвеним групама широм Србије.


-Од 1991. године у Нови Сад је пристигло око 60 хиљада људи који су стекли статус избеглих лица. До сада су многа од њих добила држављанство и социјално се интегрисала, а тренутно има око 20 хиљада избеглих лица. Град Нови Сад на све начине покушава да реши проблеме ове групације. Уз помоћ Екуменске организације за 46 породица у насељу Адице је обезбеђен грађевински материјал за градњу кућа, а један од пројеката је свакако и пружање кућне неге и помоћи за старије особе- рекла је том приликом проф. др Сања Стојановић.


Иван Гергинов нагласио је да је данашњи сусрет био прилика да се позову и друге компаније да следе пример „Forma Ideale“ друштвено одговорне и успешне компаније.

Нови Сад, 14. јун 2012. године