Читај ми

УРЕЂЕЊЕ ФУТОШКОГ ПАРКА

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић обишао је радове на реконструкцији бетонских стаза у Футошком парку. У првој фази реконструисано је преко 1000 квадратних метара стаза, од укупно 3245 квадратних метара.


- У Футошки парк деценијама није улагано, и задовољство је што ће након Дунавског и овај парк бити реконструисан, средствима Градске управе за заштиту животне средине у износу од 17 милиона динара. Све стазе ће бити сређене, под надзором Завода за заштиту споменика културе. Биће замењене клупе, а изградиће се и рампе за особе са инвалидитетом, које се тренутно граде у Дунавском парку. Завршетак радова предвиђен је у јуну – нагласио је градоначелник Павличић.
Бетонске стазе чине половину стаза у овом споменику природе, а последња поправка изведена је 2005. године. Остатак чине асфалтиране стазе, које радници ЈКП „Пут“ управо поправљају и пресвлаче новим слојем. Током радова парк је отворен за посетиоце, а затварају се само они делови који се тренутно раде.


Футошки парк простире се на укупно осам хектара, а одлуком Скупштине града од 2006. године је као природно добро сврстан у трећу категорију заштите.

Нови Сад, 4. мај 2012. године