Читај ми

УПРИЛИЧЕН СУСРЕТ "ДЕЦА ДЕЦИ" ПОВОДОМ УСКРШЊИХ ПРАЗНИКА

У сусрет ускршњим празницима, а у оквиру пројекта 'Деца деци', ученици школe "Милош Црњански" и деца из Дечјег села из Сремске Каменице цртала су на платоу испред Градске куће, а дружењу деце присуствовавао је члан Градског већа за образовање Милан Ђукић.

- Акција "Деца деци", кроз дружење ученика две новосадске школе и деце из Дечјег села, подразумева њихово упознавање и приближавање различитим ситуацијама кроз едукацију, игру и креативне наступе. Сва деца се радују Ускрсу, а најбоље је када из тог осећања произађе акција, попут ове данас, у којој се цртежима са мотивима тог празника улепшава једна површина нашег града. Најмлађи Новосађани су данас дали свој креативни допринос томе да наилазећи велики верски празници буду веселији и лепши. - рекао је приликом тог сусрета Милан Ђукић пожелевши свима који славе Ускрс да тај празник проведу у миру, слози и љубави.

Акција "Деца деци", која треба да допринесе бољем укључивању деце из разних друштвених група у непосредно окружење, подстицању социјалних вештина и неговању позитивног односа према различитости, биће спровођена до маја 2010. године.

Нови Сад, 31. март 2010. године