Читај ми

УНАПРЕЂИВАЊЕ ТУРИСТИЧКЕ ПОНУДЕ НОВОГ САДА - РЕВИТАЛИЗАЦИЈА ОБАЛЕ ДУНАВА

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић и Њ.Е. амбасадорка САД у Београду Мери Ворлик данас су свечано открили инфо таблу која је постављена на Градској кући у оквиру пројекта Града 'Ревитализација обале Дунава' који се реализује у сарадњи са USAID програмом МЕГА.
Том приликом амбасадорка Мери Ворлик изјавила је да је Влада Сједињених Америчких Држава поносна на сарадњу са Нови Садом, и изразила очекивање да ће заједничким деловањем у будућности привредно економске прилике у граду бити још боље. Она је нагласила да ће пројекат Ревитализације обале Дунава допринети развоју туризма Новог Сада напомињући да Град у тој области има велике потенцијале.
Градоначелник Павличић захвалио се амбасадорки САД и USAID-у на великој подршци коју пружају развоју привреде Новог Сада.
- Савети USAID-а много су нам помогли око решавања бројних важних питања као што су Статут града, формирање буџета и контролa утрошка средства. Имали смо одличну сарадњу при оснивању бизнис инкубатора, а ево сада заједнички реализујемо и пројекат унапређивања туристичке понуде Новог Сада – рекао је градоначелник Павличић.
Пројекат Ревитализација обале Дунава подразумева обележавање објеката од културно историјског значаја инфо таблама, постављање инфо паноа, туристичке сигнализације и стаклених тотема за просторно обележавање културно историјских целина, као што су старо језгро града и Петроварадинска тврђава, као и изградњу Сувенирнице на обали Дунава.
Поред инфо табле која је постављена на Градској кући у току је постављање табли на још 15 објеката у Новом Саду, као и туристичке сигнализације, инфо паноа и стаклених тотема, а цео посао требало би да буде завршен до краја месеца.
С обзиром на то да трају радови на реконстркуцији и надвишењу Кеја, Сувнирница ће бити изграђена након њиховог завршетка. Иначе, конкурс за идејно архитектонско решење Сувенирнице расписан је крајем прошле године и на основу изабраног решења ЗИГ је припремио тендерску документацију, а USAID је расписао тендер за извођача радова који траје до 17. марта 2010. године. За реализацију пројекта 'Ревитализација обале Дунава' Град Нови Сад је обезбедио донацију USAID-а у износу од 90 000 америчких долара.
 

Нови Сад, 17. март 2010. године