Читај ми

УНАПРЕЂЕЊЕ КУЛТУРНЕ САРАДЊЕ ИЗМЕЂУ НОВОГ САДА И ДОРТМУНДА

Члан Градског већа за културу Вања Вученовић примио је професоре 4. Летње џез академије Увe Плaтa, Рaфaeла Клeма и Клaуса Хajмaна, као и финансијског директора највеће џез асоцијације у немачкој савезној држави Северна Рајна-Вестфалија Кристофа Адерхолта. Састанку су присуствовале и представнице Културног центра Новог Сада помоћница директора Сунчица Марковић и урeдницa музичкe рeдaкциje Весна Каћански. Повод за састанак био је одржавање Летње џез академија у Новом Саду, коју организује Културни центар Новог Сада у сарадњи са Музичком школом Исидор Бајић, а овај пројекат се реализује као део сарадње између Новог Сада и Дортмунда.

- Град Нови Сад препознаје вишеструки значај пројекта Летња џез академија Нови Сад – Дортмунд у погледу размене знања и искуства, афирмације џеза и пружања квалитетног културног садржаја Новосађанима. Веома ми је драго што су угледни џез музичари из братског града наши гости будући да је циљ овог пројекта културно повезивање, а ми смо веома заинтересовани за продубљивање сарадње са Дортмундом и у другим областима културе - изјавио је Вања Вученовић и додао да ће Град наставити да подржава и афирмише Летњу џез академију и сарадњу са Дортмундом.

У име гостију из Дортмунда,  члану Градског већа за културу на пријему се захвалио сaксoфoнистa и прoфeсoр нa џeз aкaдeмиjи „Глeн Бушмaн” Уве Плат који је истакао да му је драго што је организација Академије из године у годину боља, што се пријављује велики број младих полазника и што је новосадска публика прихватила пратеће садржаје. Поред размене утисака о раду Летње џез академије и боравку у Новом Саду, присутни су разговарали и о унапређењу сарадње, повезивању и учешћу у заједничким пројектима.

Летња џез академија Нови Сад – Дортмунд се ове године одржава четврти пут, у периоду од 13. до 21. јула. када ће у Културном центру бити одржан велики завршни концерт полазника Академије.

Нови Сад, 18. јул 2014. године