Читај ми

УЛИЦА МАРКА МИЉАНОВА ОТВОРЕНА ЗА САОБРАЋАЈ

Улица Марка Миљанова, у којој су завршени радови на изградњи саобраћајних површина са пратећом инфраструктуром и јавним осветљењем, данас је отворена за саобраћај. Реч је о заједничкој инвестицији Града Новог Сада и Покрајиске владе која је вредна 205 милиона динара. На деоници од Улице Ђорђа Рајковића до кружног тока, у дужини од 400м, изграђен је коловоз ширине 6м, од кружне раскрснице до Београдског кеја, у дужини од 100м, изграђен је коловоз булеварског типа, две коловозне са по две саобраћајне траке по смеру. Улица је добила 136 паркинг места, обостране пешачке стазе, бициклистичку стазу и 59 стубова нове расвете, а изграђени су и канализациона мрежа и топловод. Постојеће зеленило у Улици Марка Миљанова је очувано у највећој могућој мери, а завршен је пројекат за пејзажно уређење и исходована је грађевинска дозвола. Градоначелник Милош Вучевић и председник Покрајинске владе Игор Мировић обишли су данас ту улицу.

- Завршетак овог пројекта није епилог сарадње Града и Покрајине, него увод у све оно што ћемо радити наредне четири године. Ово је кључна саобраћајница на Подбари, а сада је она булеварског капацитета. За овај пројекат Покрајина је издвојила 130 милона динара, а Град 65 милиона динара. Радови су трајали нешто мање од 11 месеци и хвала грађанима на стрпљењу. Сада је далеко пријатније живети у овом делу града, јер реч је о изузетно фреквентној саобраћајници. Чека нас велики изазов затварања Венизелисове улице и дела Темеринске због изградње брзе пруге Београд-Нови Сад. Град је завршио радове на изградњи саобраћајних површина у још четири улице на Подбари, а то су Душана Васиљева, Жарка Васиљевића, Стевана Милованова и Козачинског у шта је уложено 135 милиона динара. Спремамо пројекте за реконструкцију још 22 улице и за постављање јавне расвете за Доситејеву улицу, а мораћемо пронаћи адекватно решење за Кванташку пијацу, јер њој овде више није место – нагласио је градоначелник Милош Вучевић и додао да су у претходном периоду Град и Покрајина издвојили готово две милијарде динара за капитална улагања у Новом Саду.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић рекао је да је завршетак посла у Улици Марка Миљанова симбол одличне сарадње Покрајине и Града у заједничком подухвату да унапреде живот грађана.

- Изграђена је и нова црпна станица, завршен је Жежељев мост, а одмах поред Република гради брзу пругу од Новог Сада до Београда. Баш на овом месту са види права вредност заједничког рада, и то мора бити водиља за будућност – изјавио је Мировић.

Реализацијом инвестиције повезане су три значајне саобраћајнице – Београдски кеј, Венизелисова и Косовска улица, а поново је успостављена веза транзитног правца од Зрењанинског пута и Луке Нови Сад, преко Кеја до Жежељевог моста. Изградњом кружне раскрснице омогућено је умиреније и ефикасније одвијање саобраћаја. На раскрсници са Косовском улицом изграђена је трака за лева скретања чиме је повећан капацитет раскрснице улица Марка Миљанова и Косовске.

Нови Сад, 22. октобар 2020. године