Читај ми

УЛАГАЊЕ У САОБРАЋАЈНУ ИНФРАСТРУКТУРУ У БУДИСАВИ

За поправку саобраћајница у Будисави у дужини 6.6 km, Град Нови Сад је предвидео 56 милиона динара. Како је речено током обиласка локације, изводе се радови на поправци коловозне конструкције и пресвлачење слојем асфалта у Улици Вука Караџића (1.800 m) и делу Партизанске улице (500 m), а у плану, до краја године, су поправка и пресвлачење улица Душана Ћубића, Петефи Шандора, Прњаворске, Цара Душана, дела Партизанске и поправка асфалтираног застора на рукометном терену.

- У јеку смо сезоне када се највише улаже у путну инфраструктуру, ту је ЈКП Пут којем налоге издаје Управа за грађевинско земљиште и инвестиције и покушавамо да будемо присутни свуда. У Будисави је урађена комплетна канализација, уређени су спортски терени у школи, опремљене јаслице, сада се ради Клуб пензионера, сређивали смо центар места, а помогли смо и око Парохијског дома. Видећемо шта ће Месна заједница предложити као следеће да се ради. Ове улице су задњи пут асфалтиране 20 година пре него што се родио актуелни председник Месне заједнице, а он је 1996 годиште. Људи се највише радују сређивању путева и јавној расвети. Настојаћемо да обезбедимо и додатна средства за ЈКП Пут, које је за време ванредног стања било веома активно, могли су лакше и више да раде због мање фреквенције саобраћаја – рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Од почетка године у Будисави су изведени радови на поправци приступног пута, пешачке стазе и платоа код Светосавског дома у шта је уложено 2,3 милиона динара, а осим поменутог биће поправљени оштећени коловози и у другим улицама, као и саобраћајна сигнализација.

Градоначелник Вучевић осврнуо се и на епидемиолошку ситуацију рекавши да је у последњих девет дана у Новом Саду регистрована само једна заражена особа, наш држављанин који је дошао из иностранства и понашао се веома одговорно.

- Тестирано је око 300 људи дневно у том периоду. Пратићемо ситуацију и чекати даље инструкције Кризног штаба. У привременој болници на Сајму има 20 пацијената, вирус није нестао, Новосађани су се можда прерано опустили, али морамо бити на опрезу да се стање не би погоршало. За сада је добро, а Нови Сад ништа није ускратио због кризе. Не одустајемо од бесплатних вртића, уџбеника за ђаке прваке и повољнијих цена карата у градском превозу. За ђаке из Будисаве ће уштеда од 1. јуна по новом ценовнику ЈГСП бити преко 20 000 динара годишње – нагласио је Вучевић и додао да се Град одговорно односи према новцу Новосађана, те да можемо бити поносни на то како је наш град функционисао за време ванредног стања, што је све резултат рада у протеклих осам година.

Нови Сад, 19. мај 2020. године