Читај ми

УДРУЖЕЊЕ ПЕНЗИОНЕРА ГРАДА НОВОГ САДА ПРОСЛАВИЛО 72. РОЂЕНДАН

Свечаност поводом обележавања 72. годишњице постојања Удружења пензионера Града Новог Сада одржана је у Студију М, а том приликом промовисана је монографија ''Удружење пензионера Града Новог Сада 1946 – 2016'' као и споразум о побољшању материјалног положаја корисника пензија. Догађају су присуствовали представници Града, Покрајине, Републике, установа и организација са којима Удружење сарађује, али и чланови побратимског удружења пензионера из Ниша. Присутне су поздравили градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и домаћин, председник Удружења пензионера Града Новог Сада Момо Чолаковић.

- Комуникација између Удружења и Града је одлична и захваљујем им се на свему што су учинили док су били радно активни, али и за помоћ и подршку коју су пружили држави Србији да превазиђе највеће изазове везане за финансијску стабилност. Највећа је њихова заслуга што се држава опоравила и што иде напред, а обавеза нас млађих је да негујемо међугенерацијску солидарност, и да помогнемо пензионерима да уживају у трећем добу. На нама је да сачувамо оно што нам је остављено и створимо нове вредности, јер само тако можемо обезбедити сигурнију будућност за све. Зато отварамо фабрике, привлачимо инвестиције и боримо се за нова радна места – нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Потпредседник Владе РС Небојша Стефановић рекао је да од пензионера може много да се научи, те да млади не смеју бити горди па да не чују речи оних који су изградили земљу.

- Пензионерима не мањка енергије и то се види на сваком кораку, јер су они укључени у друштвени живот. Желим да им се захвалим за све што су учинили, посебно учесницима ратова који су ослободили земљу од разних окупација, али и онима који су се борили у миру за изградњу болница, фабрика и путева, и то у веома тешким временима – нагласио је Стефановић и пренео Удружењу поздраве председника Србије Александра Вучића, истичући да ће се континуирано радити на побољшању њиховог друштвеног и економског положаја.

Према речима Моме Чолаковића, Удружење броји преко 25 000 чланова, пружа преко 20 услуга, а годишње услужи преко 40 000 корисника пензија. Како је истакао, захваљујући сарадњи са Градом Новим Садом континуирано се доприноси побољшању социјалног и материјалног положаја корисника пензија, и то путем мера као што су јефтинији превоз, организована помоћ и нега, бесплатан боравак у бањама и друго.

Нови Сад, 26. октобар 2018. године