Читај ми

У НОВОМ САДУ ПОЧЕЛО СВЕТСКО ПРВЕНСТВО У ФИТНЕСУ ЗА ПИОНИРЕ И КАДЕТЕ

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствовао је церемонији свечаног отварања Светског првенства у фитнесу за пионире и кадете које се током три дана одржава у Новом Саду.

- Наш град је још једном центар спортског света у ова три дана. Овај спорт је јединствен у породици свих спортова и важан, јер утиче на правилан и симетричан развој физичких способности, кроз неговање развоја координације, гипкости, снаге и издржљивости као основних моторичких способности сваког детета. Велико ми је задовољство што су у нашем граду присутни млади такмичари из чак 11 земаља света и поред спортске среће желим им и угодан боравак у Новом Саду. Ово је седмо светско првенство које се овде одржава, тако да поред још два европска и једног светског за сениоре и сениорке који су одржани претходних година у овој области, наш Нови Сад по фитнесу постаје још препознатљивији на светској мапи градова - рекао је Огњен Цвјетићанин.

На сцени Српског народног позоришта уприличен је дефиле учесника из Мексика, Чешке, Естоније, Мађарске, Пољске, Румуније, Русије, Србије, Словачке, Турске и Украјине, као и свечана церемонија отварања светског првенства. Након тога уследила је поподневна сесија такмичења, а за наступ се пријавило 156 такмичара, сврстаних по узрасним категоријама, у осам женских и пет мушких група.

Организатори из Боди билдинг, фитнес и аеробик савеза Новог Сада су навели да фитнес доприноси развоју свих психолошких аспеката личности детета, а у шта су се много пута уверили, посматрајући дечју сигурност на сцени, самоувереност у кореографијама и темперамент при извођењу.

- Врло је важно да напоменемо, да на основу контаката које остварујемо путем пословно-пријатељских веза, сазнајемо да се наш град данас захваљујући овом спорту, веома високо котира у свету. Таква спортска популарност, изречене похвале и примљене награде су доказ да је Нови Сад оставио дубок траг у светској Федерацији као град-домаћин. У овоме што радимо, смо, заиста, међу најбољима у свету и то има немерљив значај за углед и популарност наше земље и града – рекла је Бисерка Шипка у име организационог комитета Светског првенства и захвалила се Министарству омладине и спорта, Покрајинском секретаријату за спорт и омладину, као и Граду Новом Саду који су покровитељи тог такмичења.

Нови Сад, 18. јун 2017. године