Читај ми

У НОВОМ САДУ ОТВОРЕНО ПРВЕНСТВО ЕВРОПЕ У РВАЊУ ЗА МЛАЂЕ СЕНИОРЕ

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвијетићанин присуствовао је отварању првенства Европе у рвању за млађе сениоре, до 23 године, које се одржава у Великој дворани СПЕНС- а у Новом Саду, од 4. до 10. марта. Такмичење, које броји преко 670 учесника из 34 земље, организује Рвачки савез Србије уз подршку Министарства омладине и спорта, Покрајинске владе и Града Новог Сада.

- Нови Сад је поново центар европског рвања, јер имамо знање и простор за организацију овако великих такмичења. Рвање као базични спорт има велики утицај на развој деце и омладине, а наши врхунски шампиони редовно нас обрадују медаљама са такмичења највишег ранга. Желимо да рвање буде још масовнији спорт, и Град ће наставити да му пружа подршку – истакао је Огњен Цвијетићанин и пожелео такмичарима много успеха.

На отварању такмичења присутнима су се, између осталих, обратили председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић и Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез. Батез је рекао да је Србија земља сјајних спортских резултата и великих шампиона, а да је ово првенство добра прилика да рвачи из бројних земаља остваре своје снове и на најбољи начин покажу своје борилачко умеће. Он је младим спортистима пожелео да слободно време искористе да упознају Нови Сад, овогодишњу Омладинску престоницу Европе.

Како је изјавио Жељко Трајковић, Рвачки савез Србије је по други пут у две године организатор европског првенства у рвању.

-Блистави резултати које остварују рвачи из Србије на међународним такмичењима као и вишегодишња успешна организација сложених спортских догађаја, сведоче о томе да Рвачки савез Србије има веома значајну улогу у светском рвању – нагласио је Трајковић и захвалио се на подршци државним институцијама које воде спорт.

На првенству Европе, српски рвачи наступаће у свих 10 тежинских категорија, а висок пласман се очекује пре свега у грчко-римском стилу.

Нови Сад, 5. март 2019. године