Читај ми

У НОВОМ САДУ ОДРЖАНО ФИНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ У ЗНАЊУ ИЗ САОБРАЋАЈА

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар, члан Градског већа за саобраћај и путеве Немања Вукчевић и помоћник градоначелника Владимир Стојковић присуствовали су, као чланови жирија, у финалном такмичењу које је за циљ имало промоцију безбедности у саобраћају, а у којем су се надметали ученици завршних разреда средњих школа у Новом Саду.

- Нажалост, статистике нам јасно показују да у великом броју саобраћајних несрећа учешће имају управо средњошколци. То је узраст када се они по први пут активно укључују у саобраћај и веома је важно омогућити им да се што боље упознају са саобраћајним правилима. Зато Град Нови Сад подржава ово такмичење, као и остале манифестације које доприносе безбедности у саобраћају - рекао је члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар.

Пројекат „Семафоризација 2“ у оквиру којег је организован квиз за новосадске средњошколце, подржали су Канцеларија за младе Новог Сада и Градска управа за спорт и омладину, а реализовао га је Центар за промоцију безбедности у саобраћају.

Помоћник градоначелника Владимир Стојковић поздравио је ученике, пожелео им да примене знање које су стекли, као и да то знање пренесу млађима, а да старијим учесницима у саобраћају укажу на евентуалне  грешке.

Основне активности у оквиру пројекта „Семафоризација 2“ биле су организоване у четири средње школе у Новом Саду, тако што је након одржаног предавања о значају поштовања саобраћајних прописа уследило тестирање ученика, а финалисти су се такмичили у Средњој техничкој школи. Четврто место освојила је Средња економска школа "Светозар Милетић", трећепласирана је Гимназија "Светозар Марковић", другопласирана је Гимназија "Лаза Костић", а победник такмичења је екипа Средње техничке школе "Милева Марић Ајнштајн".

Нови Сад, 26. новембар 2012. године